MÁV kedvezmény

A Kormány 1502/2017. (VIII. 11.) Korm. határozatában foglaltaknak megfelelően a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely kedvezményes vasúti utazással is látogatható.

A kedvezményes vasúti utazási fogadónyilatkozat kiállítása feltételezi az Emlékpark kiállításaira történő belépőjegy (karszalag) megvásárlását!

A fogadónyilatkozat megküldése előtt előzetes időpont egyeztetés szükséges!

További tudnivalók díjmentes múzeumlátogatásra utazó csoportoknak:

Az utazási igényt az alább letölthető fogadónyilatkozaton szereplő napot követő 7 munkanappal korábban be kell jelenteni a MÁV-START Zrt. Honlapján megtalálható, a lakhelyéhez legközelebb eső városban, ahol elérhető utazásszervező. (link: https://www.mavcsoport.hu/mav-start/csoportos-utazas/utazasszervezok)

Fogadónyilatkozat: (letölthető)
FOGADÓNYILATKOZAT word

FONTOS:

A fogadónyilatkozat megküldése előtt előzetes időpont egyeztetés szükséges!

A fogadónyilatkozat visszaigazolása a Katonai Emlékpark részéről 5 munkanapot vesz igénybe!

A díjmentes utazás tanítási napokon vehető igénybe a MÁV-START Zrt. Szolgáltatási területén az ország területén működő

  • általános iskolák, középfokú iskolák és gyógypedagógiai, konduktív pedagógiai nevelési-oktatási intézmények nappali rendszerű iskolai oktatásban részt vevő tanulói és
  • minden tizedik tanuló után egy fő kísérő (pedagógus vagy szülő) az iskola által szervezett csoportos utazás keretében
  • tanítási évben – a tanév rendjéről szóló miniszteri rendelet szerinti őszi, téli és tavaszi szünet kivételével – tanítási és – a látogatás szombati napra történő visszaigazolása esetén – szombati napokon

A díjmentes igénybevételét csak az iskola igényelheti a ,,Bejelentés” nyomtatvány alapján. Az iskola a meghatározott napra érvényes, fogadó intézmény által lepecsételt, aláírt (postai vagy elektronikus úton megküldött) fogadó nyilatkozatot köteles a ,,Bejelentéshez”-hez csatolni. A bejelentés nyomtatvány melléklete az utazáson résztvevő diákok névsora és diákigazolvány adatai.

Ezen fogadónyilatkozat és az utazásban résztvevő diákok névsora nélkül a csoport díjmentesen nem számolható el. A menetjegy visszaútra csak akkor érvényes, ha azt a látogatás helyszínén, a múzeumban az erre a célra rendszeresített eredeti bélyegző lenyomattal ellátták.

Részletes információ a csoportos utazásról a MÁV honlapján érhető el: ITT!

 

FONTOS INFORMÁCIÓK AZ EMLÉKPARK MEGKÖZELÍTÉSÉHEZ:

A Katonai Emlékpark a Velencei-tó északi oldalán található, ahol nem közlekedik vonat. Az alábbi javasolt módokon lehet az Emlékparkot megközelíteni:

Hajóval:
Az Agárd vasútállomástól 500 méter sétával elérhető a hajóállomás, ahonnan hajóval tudnak átjönni a pákozdi Szúnyog-szigetre. (További információ: http://velenceitohajozas.hu/ ) A Szúnyog-szigetről kb. 1200 méter sétával közelíthető meg az Emlékpark.

Kerékpárral:
A Velencei-tó körül számos kerékpárbérlési lehetőség áll rendelkezésre. Így – egy túrával összekötve – juthatnak el Pákozdra. (További információ: www.velencei-to.hu )

Busszal:
A Velencei-tó körül nincs rendszeres buszjárat. Busz bérelhető: Szabados László +36-20/237-0706

- vissza -

Please publish modules in offcanvas position.

Az oldal sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmények érdekében. Részletekért nézze meg az adatvédelmi nyilatkozatunkat. További részletek.