Rendezvényeink

A Katonai Emlékparkban az év során számos rendezvény, kiállítás, koncert teszi élvezetesebbé a látogatást. A 2019-es esztendőt - a Katonai Emlékpark a jubileumi, tízedik évadát- különösen hangsúlyossá teszik az alábbi aktualitások:

Március 9. – A X. évad ünnepélyes megnyitása mellett az 1848. március 15-i események, illetve hazánk NATO tagsága 20. évfordulója előtti tisztelgést is szolgálja.

Március 12. Hazánk NATO tagsága 20. évfordulója – Magyarország két évtizede tagja a világ legerősebb politikai és katonai szervezetének, a 70 évvel ezelőtt megalakult NATO-nak. A kettős évfordulóra a NATO tájékoztató pont megújításával és egy nagyszabású kiállítással is készülünk.

A „Március Ifjak” elnevezésű programsorozat - melyhez kapcsolódóan március 15-17. között színes programokat kínálunk a Katonai Emlékparkban.

Április 13-án, az „Életképek a magyar hadtörténelemből” elnevezésű, katonai hagyományőrző rendezvénnyel indítjuk az év során számos alkalommal megrendezendő hagyományőrző programokat.

A tavaszi és az őszi szünetben, illetve a nyári vakáció időszakában számos programlehetőséget kínálunk iskolai közösségeknek, családoknak.

Májusban – az Európai Béke Napja, a Honvédelem Napja, a Hősök Napja, a Békefenntartók Napja kínál lehetőséget a méltó megemlékezésre, a honvédelem fontossága hangsúlyozására.

Az Emlékhelyek Napja és a Múzeumok Éjszakája központi kezdeményezésekhez való csatlakozással kívánjuk a Katonai Emlékpark ismertségét és látogatottságát fokozni.

Emlékparki Nyár kulturális programsorozat ebben az évben is színes és gazdag programkínálatot vonultat fel, mellyel a katonakultúra népszerűsítését, és a látogatóinknak szóló lehetőségek tárházának bővítését kívánjuk szolgálni.

Honvédfesztivál - Csatatéri sokadalom, katonai hagyományőrző bemutatók, gyermekek részére kialakított aktivitási zóna, játékos vetélkedők várják a látogatókat. Huszár- és katonai hagyományőrző bemutató keretében megelevenedik a győztes csata.

Október 6-a fájó emléke 170 évvel ezelőtt vésődött a magyar lelkekben, s az erre való emlékezés a kerek évfordulón még jelentőségteljesebb.

- vissza -

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Az oldal sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmények érdekében. Részletekért nézze meg az adatvédelmi nyilatkozatunkat. További részletek.