Kiállitások

Pákozd – az 1848. szeptember 29-i győztes csata óta – a honvédelem bölcsője. A település határában magasodó Emlékpark 1848-tól napjainkig mutatja be az elmúlt 170 év hadtörténelmének magyar katonai hősiességét és helytállását.

Megjelenik az 1848/49-es szabadságharc dicső időszaka és fájdalmas megtorlása, a sorkatonaság 136 éves időszaka, a XX. századi nagy háborúk történései, különös hangsúllyal a lövészárok harcok, melyek egy eredeti II. világháborús harcárokban elevenednek fel. Bemutatásra kerül napjaink katonai tevékenysége, benne a nemzetközi békefenntartásban való magyar közreműködés is. Az Emlékpark részét képezi a néhány száz méterrel távolabb található Doni Kápolna is.

A látogatás élményét fokozza többek között az élethű repülőgép szimulátor, a BakaLand, a kicsik és nagyok által kedvelt katonai jellegű akadálypálya, valamint a valósághű harcjáték izgalmát biztosító Raptor játék.

Az interaktív elemekkel bővített kiállítások mellett a modern bel-és kültéri digitális tárlatvezető alkalmazás (KEMPP) segítségével bebarangolhatják a parkot. Ismerje meg a múltat a jövő eszközével!

 

- vissza -

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Az oldal sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmények érdekében. Részletekért nézze meg az adatvédelmi nyilatkozatunkat. További részletek.