magyar angol német

<<<< vissza

Nyeregbe!

A megjelenés dátuma: 2012.03.17

Több mint másfél évszázaddal a Szabadságharcunkat követően még mindig aktuális ez a vezényszó, csak természetesen módosult tartalommal. Az ünnep hangulata és a szép tavaszi időjárás nagyon sok látogatót csalt ki március 15-én is a Mészeg-hegyre, a Katonai Emlékparkba.

Voltak, akik egy-egy szál virággal, vagy papírzászlócskával érkeztek, voltak, akik a hadtörténelmünk kiemelkedő fontosságú helyszínén sétálgatva, nézelődve emlékeztek a dicső múltra, a 164 évvel ezelőtti eseményekre.

No és, hogy mitől aktuális napjainkban is a „Nyeregbe!” gondolat? Erre akkor kapunk választ, ha körülnézünk az Emlékparkban. A Fehérvári Huszárok lovaik nyergébe pattanva tettek tisztelgő látogatást nálunk, sokan kerékpárok nyergét választották, sokan pedig a gyors motorcsodák nyeregébe ültek. Bármivel is érkeztek nagyon jó volt látni, hogy március 15. szellemisége, az ünnep tisztelete sokakat késztetett arra, hogy a Nemzeti Emlékhellyé minősített Katonai Emlékparkban emlékezzenek a történelemformáló hőseinkre.