Hírek üres

Emlékparki Nyár július 12. - augusztus 16. között

Az Emlékparki Nyár programsorozat tizenkettedik alkalommal kerül megrendezésre az idei évben.

 


A Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhelyen XII. alkalommal megrendezésre kerülő Emlékparki Nyár programsorozat célja, hogy a környező települések lakóit, valamint a Velencei-tónál nyaraló turistákat megszólítva, színvonalas kulturális programokkal tegye színesebbé a nyár hónapok péntek estéit.

Az ingyenesen látogatható kulturális programsorozat különleges zenei csemegék sorát fűzi fel, ahol a katonazene kedvelői éppúgy megtalálják a kedvükre való programot, mint a klasszikus, a népzene, vagy a mai kor ihlette zenéé. A zene mellett a korábbiakhoz hasonlóan hangsúlyt kap az irodalom is, mely kitűnően egybefonódik a hangjegyek nyújtotta élményekkel.

Az Emlékhely nyári programsorozatának nyitó programja rendhagyó módon Székesfehérváron, a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum udvarán kerül megrendezésre július 12-én 18 órakor ADJ URAM ISTEN DERŰSEBB JÖVŐT... címmel.

 

 

Molnár Júlia és Meleg Vilmos nagyváradi színművészek előadása egy felejthetetlen este ígéretét hordozza magában. Mit jelent magyarnak lenni határon innen és túl? Ezen az esten határon innen és túl élő magyarság érzései, gondolatai és élményei öltenek testet. A 2 nagyváradi színművész versben és dalban fogalmazza meg, mit jelent számunkra a haza, a kultúra és az összetartozás. A programon való részvétel ingyenes, azonban a helyfoglalás előzetes regisztrációhoz kötött: XII. Emlékparki Nyár - ADJ URAM ISTEN DERŰSEBB JÖVŐT... (google.com)

 

Az Emlékparki Nyár további programjai:

A programok sorában következő alkalommal, július 20-án az Emlékparki Nyár koncertsorozat újabb varázslatos előadására a Kollár-Klemencz Kamarazenekarral kerül sor, akik bemutatják „A folyó” című albumukat.

 

Július 26-án katonazenekari koncerttel folytatódik a nyáresti zenei kavalkádunk. 18 órától a hagyományos katonazene dallamai mellett további kedvelt művekkel örvendeztetik meg a hallgatóságot a katonazenészek.

 

Augusztus 2-án, az Emlékparki Nyár keretén belül, egy különleges zenei eseményre kerül sor, amikor a Katonai Emlékpark Pákozd szabadtéri színpadán 18.30 kezdettel Wolf Péter „A Reckless Requiem” című műve csendül fel. Az est folyamán a szerző mellett Faludi Judit - Liszt Ferenc-díjas csellóművész és Szenthelyi Krisztián - Concorde-díjas énekművész lépnek fel.

 

Az Emlékparki Nyár rendezvénysorozat keretében augusztus 9-én, 19:00 órakor Kiss Tibi és az Aranyakkord lép fel.

 

Eseménysorozatunkat augusztus 16-án Tolcsvay Béla Kossuth-díja zeneszerző „Legyen kedved mindig dalolni!” c. estje zárja. 

 

Újdonság az Emlékparki Nyár programsorozatunkban, hogy azon látogatóink, akik az Emlékpark küldetését, szellemiségét és környezetének szépségét támogatni szeretnék, támogatói jegy megvásárlásával megtehetik azt. Tőlük csak annyit kérünk, hogy érkezzenek kicsit korábban és fedezzék fel a Nemzeti Emlékhely kül- és beltéri kiállítóhelyeit. A támogatói jegy a koncert napján 17.00-tól kedvezményes – 1000 Ft/fő – áron vásárolható meg, mellyel megtekinthetőek a kiállítások és a repülőgép szimulátor is kipróbálható.

 

Szervezők:

Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete

Katonai Emlékpark Kft

    - vissza -

Please publish modules in offcanvas position.

Az oldal sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmények érdekében. Részletekért nézze meg az adatvédelmi nyilatkozatunkat. További részletek.