Hírek üres

LÉLEKDAL - Tolcsvay Béla koncertje

A Kossuth-díjas Tolcsvay Béla koncertjére hívjuk szeretettel.

 

Az énekmondó régi és új dalait köti csokorba, a mindenség harmóniájában.
 
Tolcsvay Béla, 2000-ben megkapta a Kossuth-díjat, a magyar zenei élet egyik legfontosabb alakja. Ő és a testvérei, Tolcsvay Miklós és Tolcsvay László, alapították a Tolcsvay Triót, amely a magyar progresszív rock egyik legfontosabb zenekara volt a 70-es években.
Tolcsvay Béla szólókarrierje során számos albumot adott ki, köztük olyanokat, mint a "Mozgó világ" és a "Magyar rapszódia". Zenéje gyakran felveszi a népi és klasszikus zenei elemeket, összekötve őket a rock zene stílusával.
Az egyik legismertebb műve a "Hét vezér" című rockopera, amely 1988-ban debütált A rockopera a magyar nép ősi történetét meséli el, különös tekintettel az Árpád-házi királyokra.
A "Mozgó világ" című albumának dalai pedig a történelmi események és politikai problémák bemutatására összpontosítanak, a magyar történelem sorsfordító eseményeit megidézve.
Tolcsvay Béla a zene mellett számos színházi és filmzenei alkotást is jegyez, továbbá olyan híres magyar előadók számára is írt dalokat, mint például Koncz Zsuzsa
 
Az augusztus 11-i esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük részvételi szándékát az alábbi linken szíveskedjen jelezni: bit.ly/44Z1KyP 
 
 
 

Please publish modules in offcanvas position.

Az oldal sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmények érdekében. Részletekért nézze meg az adatvédelmi nyilatkozatunkat. További részletek.