Hírek üres

„FÉNYESEBB A LÁNCNÁL A KARD”

címmel hadtörténelmi témájú, Kárpát-medencei gyermekrajzpályázat kerül meghirdetésre az idei évben

Ebben az évben a 200 éve született költő, Petőfi Sándor: Nemzeti dal című, korszakos jelentőségű költeménye egyik sorát választottuk rajzpályázatunk címének.

A költő születése évfordulója mellett, a forradalom, valamint a honvédseregünk születése 175. évfordulóját is ünnepeljük. 1848-ban, 175 éve született meg a Nemzeti dal, s ugyanabban az évben zajlott a szabadságharcunk első csatája, a reményt adó győzelem a Pákozd, Pátka és Sukoró települések háromszögében. Mindezek mellett még számtalan évforduló kapcsolódik ehhez az évhez, melyek témát adhatnak a részt venni szándékozóknak, de nem elvárás, hogy csak évfordulókhoz kapcsolódó alkotások születhetnek, hiszen célunk, hogy az alkotók a magyar hadtörténelem bármely időszakából, bármilyen – ismert vagy ismeretlen – katonát, hősies tetteket, jelentős eseményeket, fontos helyszíneket, vagy akár fegyvereket, zászlókat, egyenruhákat jelenítsenek meg.  

Az előző tíz évben összesen több mint 12.000 diák ragadott rajzszereket és a Kárpát-medence szinte minden tájáról küldtek pályamunkákat. A szervezők annak reményében indítják el az idei felhívást, hogy méltó folytatása lesz a korábbi évek sikereinek, és ezúttal is sokan bizonyítják, hogy nem merülhet feledésbe a magyar nemzet hadtörténelme.

Pályázatunkat két kategóriában „Papírra vetve” és „On-line” formában – hirdetjük meg.

A pályázatunk fő célja, hogy népszerűsítsük nemzetünk hadtörténelmét, lehetőséget teremtsünk az egyéni és közösségi alkotásra, s a pályázathoz kapcsolódó rendezvényekkel erősítsük a különböző közösségek, területek, települések kapcsolatát.

Pályázatok benyújtása: 2023. március 17-ig

A pályamunkák eredeti formában (személyesen vagy postai úton) adhatók le, vagy pedig digitális formában küldhetők el.

HA LERAJZOLJÁTOK,
MEGELEVENEDIK A MAGYAR NEMZET HADTÖRTÉNELME!

További információ az alábbi linkekre kattintva:

  1. RÉSZLETES FELHÍVÁS
  2. RÖVIDÍTETT FELHÍVÁS

     - vissza -

Please publish modules in offcanvas position.

Az oldal sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmények érdekében. Részletekért nézze meg az adatvédelmi nyilatkozatunkat. További részletek.